mandag 29. juni 2009

Bilder fra Isole e Olena

Siden jeg ikke kan påberope meg å være noe teknisk geni kommer bildene litt hulter til bulter. Les også smaksnotater og om besøket i egen blogg. Fotograf og sjåfør er Frode Berby, som spyttet ut akkurat nok til at vi kom oss rundt i Toscana:) Takk Frode!



Slik ser det ut når man kjører feil. Riktig kommune, men feil del. Pokkers GPS!;)

Utsikt fra Isole mot Olene. Eiendommen er på ca 300 hektar hvorav ca 50 er beplantet med vindruer. Større areal for druer planlegges dog

Isole e Olenas fatkjeller med blanding av barriques av Amerikansk og fransk eik


Bra start på smakingen. Fra høyre: Chianti Classico'06, Chianti Classico '07 rett fra tapperiet og Super-Toskaneren Cepparello '06



Dyp konsentrasjon!

I Fatkjelleren. Kjelleren er forholdsvis ny (fra 2002) og helt i enden kan man se at det er laget et "vindu" til grunnfjellet slik at fukt slippes naturlig inn.

Caratelli av ulik alder med Vin Santo.

Lagringsloft for Vin Santo hvor varmen er høy om sommeren og kjølig om vinteren slik at man får en langsom fermentereing og hvor malolaktisk gjæring igangsettes ettersom temperaturen/årstiden varieres.

I gangen inn til hovedfatkjeller lagres lange rekker med Chardonnay. Selges ut omtrent før den er tatt opp av fatene.

Turkamerat, sjåfør og fotograf (på alle bilder unntatt dette) Frode Berby

For turen passasjer og smaker uten behov for å spytte!

Som sagt kommer bildene i litt tilfeldig rekkefølge, men dette er altså innkjørselen til Isole e Olene. Her er ingen Skilt "er man interessert nok, finner man oss" sier Paolo De Marchi, Eier og vinmaker(riktignok har man bestilt et lite skilt som vi fikk se, men de ventet på en kar som skulle henge det opp.... Italienere....!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar