tirsdag 3. november 2009

VDP organiserer

Verband Deutsche Prädikatweinguter har lenge jobbet for å heve kvalitetsnivået for Tysk vin. Dette er en forening hvor landets beste vinmakere og vingårder er med og hvor de former sine egne, strenge krav til kvalitet, og henter sin inspirasjon til dette fra fransk tankegang om jordsmonn, lavere utbytte og produksjon.

i 2006 vedtok medlemmene en målsetting om kvalitet som skal være gjennomført i 2015. det skal opprettes en fellesnevner for kvalitet som i likhet med Burgund og bordeaux skal være cru viner eller Erste Lage. Viner som tilfredstiller kravene kan pryde flaskene sine med denne logoen
Viner som er tørre i stilen kan merkes med GG for Grosse Gewächse, mens viner med naturlig fruktig sødme fortsatt merkes innen det gamle systemet med kabinett, spätlese, auslese etc.
Disse tiltakene er iverksatt.
Lovgivningen for enkelt vinmark skal også implementeres. Erste Lage viner kan påføre vinmarksnavn på etiketten. gjøres dette kan druene herfra kun gå til Erste Lage vinen.
For tørre Erste Lage Viner kan vinene først selges i september året etter høst
For tørre røde Erste Lage viner kan disse selges i september to år etter høst
Erste Lage med naturlig søthet/fruktighet kan selges i Mai etter høst
Dette er en tilnærming til de andre Store Europeiske vinlandene hvor singelvinmarker lenge har vært en viktig kvalitetsfaktor i mange områder. videre er det viktig at viner skal være naturlig søte. I et land som er berømt for og har basert mye av sin volumproduksjon på viner med Gütsabfullung, det vil si tilsetting av sukker/druemost, er dette en befrielse.
VDP er en organsasjon av dedikerte vinmakere, og det er verdt å se etter logoene over på flaskehalsen om man skal ha vin av kvalitet.
dette var nerde-nytt :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar