lørdag 7. november 2009

Til en forandring; ØL

Jada, jeg vet at jeg skriver en vinblogg, men noen ganger kan man jo skeie ut med en øl. Jeg har aldri helt hatt sansen for fatøl(med hederlige unntak for en guttetur til Liverpool for å se Everton i ny og ne), men synes det er mye spennende å få på flaske.
Her til lands har vi tilgang via vinmonopol og endel utesteder på litt morsomme flasker. Jeg har tatt for meg fire flasker fra Russland, Tsjekkia, Frankrike og Belgia. litt forskjellige stiler, og morsomme på hver sin måte

Baltika 7 Premium

5,4%, Russland

Ganske fiffig flaske med nostalgisk kork av typen trekk-opp-ringen-og-kutt-fingeren. Ølet er lyst og fruktig på duft med assosiasjoner til modne epler og bakst. Søtlig, maltet inngang med behagelig bitterhet og lang ettersmak. Smakfull tørsteslukker.

Kronenbourg 1664
4,5%, 25cl flaske, frankrike

Lyst, mindre aromatisk, men med florale toner og litt hint av nøtter og tørket aprikos. ganske kompleks om enn duftsvak. Ølet er tørt og har en flott lett bitterhet, men skuffer ellers litt i munn. kort ettersmak. Denne passer nok best på en fortauskafè i Strasbourg eller på en veldig varm dag.

Staropramen Premium Lager

5%, Tsjekkia

Gyllen farge, litt kraftigere aroma med innslag av maltdrops og smørbukk, tørket frukt og hint av røyk. I munnen har det bra fylde. litt ingefæraktig. Lang ettersmak og fin friskhet gjør dette til et fint matøl.


Leffe Blonde


6,6%, Belgia


Belgisk Øl med lange tradisjoner tilbake til 1240, fra et land hvor øl nærmest er en nasjonal stolthet. Ravgult på farge og ganske floralt mot smørblomst og kløver. Ganske mye kullsyre gjør ølet overraskende friskt med aromaer som er ganske nøttete med litt banan i finish. Lengste ettersmaken av de fire og et godt matøl til retter med litt fettinnhold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar