mandag 13. juli 2009

Talentfull Syrah

Domaine Yann Chave er et navn å bite seg merke i. Yann beskrives av John Livingstone-Learmonth, forfatter av diverse oppslagsverk om Rhônedalen, som en av de mest talentfulle vinmakere i Rhône på de siste dusin år. Slettes ingen upassende karakteristikk.
Personlig kom jeg over vinene hans i en liten sjappe i Avignon, hvor innehaveren entusiastisk fortalte meg om domenet og at nå var rette tid å kjøpe, for disse ville stige betraktlig i pris i løpet av få år. hvilket de også har gjort, men ikke i astronomiske vinkler- det er fortsatt god pris i forhold til kvalitet.

Domenet handler stort sett om Crozes-Hermitage, mens en liten del Hermitage også produseres. Det er en Økologisk tilnærming i produksjon. en femtedel av vinen ligger på store eikefat (demi muds) mens resten ligger på ståltank. Vinene er karakteristisk Peppertonede og har kjølig, fint konsentrert frukt. De årgangene jeg har smakt har bitter, mørk sjokolade i finish hvilket tiltaler meg.

Yann Chave Crozes-Hermitage 2007
kr 173, 90
100% Syrah
13% Alk., syntetisk kork

Vinen er mindre fargesterk enn 2005. Skogsbunn aromaer og gasbind på duft, med frukt som minner om blåbær. Pepper.
I munnen har den ikke samme punch som 2005, men er middels+ fyldig og har flott, kjølig frukt i bra konsentrasjon. Tanninene er runde og godt integrert og vinen har fin syre.
Lang ettersmak.
Anbefales å drikke nå-2år(maks) og gjerne med lam, entrecôte. fin til grillen

1 kommentar:

  1. Jeg oppga gammel pris. riktig pris fra 1.juli er kr 184,90. som sagt går prisene oppover, men fortsatt verdt pengene

    SvarSlett