søndag 13. september 2009

Spätburgunder- Tysk rødvin i storform

Spätburgunder er tyskernes navn for Pinot Noir. Druen gjør det ganske bra i Tyskland, og stadig flere produsenter klarer å få til denne lunefulle varianten. Siden prisene for Burgundere, som representerer Benchmark-kvaliteten for PN, stødig har beveget seg oppover i uoppnåeligheten, er det morsomt å se at god kvalitet kan kjøpes for en forholdsvis rimelig penge.

I Ahr, et av Tysklands minste vinområder(528Ha), er hovedfokus på rødvin. Ca 87,7% av produksjonen er rød. 75% av vinproduskjonen kontrolleres av fem kooperativer, og grunnen til at du kanskje ikke har hørt så mye om Ahr er at mesteparten av vinen konsumeres av det som må antas å være de muntre innbyggerene i Bad Neuenahr-Ahrweiler, områdets største by.
Geografisk er Ahr et av de nordligste vinområdene i tyskland.

Meyer-Näkel er en av områdets stjerner, kanskje til og med Stjernen. Werner Näkel har ledet familieforetaket siden 1983, og har siden 1987 hatt fast plass på topplisten til den tyske vinbibelen Gault Milleau . Weingut'en har eksistert siden 1870 og er en stødig produsent selv om produksjonen er beskjedene 6000 kasser i året.

Meyer-Näkel 2008er Spätburgunder
Ahr, Tyskland
13,5% Naturkork
kr 198,50

Denne vinen prøver slettes ikke å være Burgunder. Dette er en Spätburgunder som står for frukt og duft. Den er frisk og ungdommelig. Vinen har ligget i 6mnd på store eikefat og fått 6 mnd i flaske.
Fargen er blek, selv til PN å være. På Nesen gir den jordtoner/mineraler og jordbær med hint av sjokolade. Det kan oppfattes litt ripsaktige aromaer også. kompleks.
I munnen demonstrerer den stor frukt og balanserer flott den høye alkoholen. Pene druetanniner er godt integrerte. middels syre. Vinen har en krydret finish jeg finner tiltalende. Meget godt laget vin som kan drikkes nå-3år.

Jeg falt veldig for denne vinen, som allerede er meget drikkbar. Denne kvaliteten må man adskillig høyere opp på prisstigen for å få i Burgund. Anbefales!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar